Ποιοί Είμαστε

IMG_4796

Η κλασική ξιφασκία είναι ένα στυλ της ιστορικής, που εστιάζει στις εθνικές σχολές του 18ου και 20ου αιώνα. Οι πιο γνωστές είναι η Γαλλική και η Ιταλική, που από αυτές παράχθηκε και η μοντέρνα ξιφασκία η οποία είναι και Ολυμπιακό άθλημα. Μάλιστα θρυλικά ονόματα που διαμόρφωσαν τη μοντέρνα ξιφασκία όπως τη ξέρουμε τώρα, ήταν γνώστες της κλασικής ξιφασκίας. Για παράδειγμα ο Aldo Nadi που θεωρείτε ο μεγαλύτερος ξιφομάχος όλων των εποχών, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει το 1920 σε ηλικία μόλις 21 χρονών 3 χρυσά μετάλλια στα ομαδικά του ξίφους άσκησης, του ξίφους μονομαχίας και της σπάθης, καθώς και το ασημένιο στο ατομικό σπάθης, ήταν ασκούμενος στην Ιταλική σχολή (κλασικής) ξιφασκίας από τον πατέρα του Beppe Nadi.

Τα όπλα της κλασικής και του Ολυμπιακού αθλήματος της ξιφασκίας είναι το ξίφος άσκησης ( foil), το ξίφος μονομαχίας  (epee) και η σπάθη  (saber).

Ο εκπαιδευτής είναι πιστοποιημένος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέλος του σωματείου προπονητών ξιφασκίας καθώς και εθνικός διαιτητής στο ξίφος μονομαχίας, ενώ έχει παρακολουθήσει με επιτυχία το πρόγραμμα ανάπτυξης παιδιών και νέων μέσα από τον αθλητισμό που οργανώθηκε από τη Α’ ορθοπεδική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αν θέλετε να μυηθείτε στα μυστικά της κλασικής και του Ολυμπιακού αθλήματος της   ξιφασκίας μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ‘Λέοντες’ στο mail :

g_e_georgas@yahoo.gr

τηλ: 694 587 6172

Advertisements