Κυπέλλο Ακρόπολις : Τα αποτελέσματα των Ελληνίδων αθλητριών

ξιφασκία

Mε πολλούς και σημαντικούς προσκεκλημένους, ξεκίνησε το Κύπελλο Ακρόπολις, που συνδιοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ο ΟΠΑΝΔΑ του δήμου Αθηναίων. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σπάθης Γυναικών τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση, αλλά και την ομοσπονδία, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τομας Μπαχ, ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κ. Πάτρικ Χίκι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ.Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, το επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Λάμπης Νικολάου και το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό που η χώρα μας διοργανώνει κάθε χρόνο αυτή την Παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση στην Ξιφασκία. Ειδικά τώρα που γίνεται η Σπάθη Γυναικών και συμμετάσχει μία μεγάλη αθλήτρια η Βάσω Βουγιούκα, που ευελπιστούμε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική ομοσπονδία Ξιφασκίας, για την προσπάθεια που κάνει και για την πολύ καλή οργάνωση »

Η Δώρα Γκουντούρα επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Αγωνίστηκε στον 22ο προκριματικό όμιλο και σημείωσε μόνο νίκες, με αποτέλεσμα να προκριθεί στο κεντρικό ταμπλό και θα αγωνιστεί αύριο

Η Δέσποινα Γεωργιάδου αγωνίστηκε στον 19ο όμιλο και σημείωσε τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες. Προκρίθηκε στα νοκ άουτ παιχνίδια. Στο γύροτ ων 128, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Ντελ Ακουίλα (Κινέζικη Ταϊπέι). Στο καθοριστικό παιχνίδι για την είσοδό της στο κεντρικό ταμπλό ηττήθηκε από την Κόμαστουκ (Ουκρανία) με 15-8.

Η Ζωή Βάχλας αγωνίστηκε στον 25 όμιλο και σημείωσε δύο νίκες και τρεις ήττες. Προκρίθηκε στα νοκ άουτ παιχνίδια. Εκεί αντιμετώπισε την Κίντλερ (Γερμανία) και μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι ηττήθηκε με 15-11

Η Κλαίρη Μπένου συμμετείχε στον 9ο όμιλο και σημείωσε μόλις μία νίκη και κατέλαβε την 166η θέση.

Η Μαρίνα Παΐζη συμμετείχε στον 5ο όμιλο και σημείωσε μόλις μία νίκη και κατέλαβε την 152η θέση.

Μία νίκη σημείωσε και η Ευρυδίκη Ποτού στον 11ο όμιλο και κατέλαβε την 154η θέση.

Η Κυριακή Σαφαρή αγωνίστηκε στον 10ο όμιλο και δεν σημείωσε κάποια νίκη και κατέλαβε την 178η θέση.

Η Καλλιόπη Καλουτά αγωνίστηκε στον 12ο όμιλο, αλλά δεν σημείωσε καμία νίκη και αποκλείστηκε και κατέλαβε την 176η θέση.

Η Μαρία Χούρι δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα στον 13ο όμιλο και αποκλείστηκε από τη συνέχεια και κατέλαβε την 180η θέση.

Η Ανίκα Τσαπατσάρη αγωνίστηκε στον 15ο όμιλο. Σημείωσε μία νίκη, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί και κατέλαβε την 170η θεση.

Η Μαρία Βαμβακούρη, αγωνίστηκε στον 16ο  όμιλο και σημείωσε μόνο ήττες, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί και κατέλαβε την 185η θέση.

Η Σοφία Τετράδη αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς δεν κατάφερε να πετύχει κάποια νίκη στον 18ο όμιλο και κατέλαβε την 181η θέση.

Η Παναγιώτα Φλωράτου αγωνίστηκε στον 20ο όμιλο και δεν σημείωσε κάποια νίκη και κατέλαβε την 186η θέση

Η Ελένη Δήμκου αγωνίστηκε στον 23ο όμιλο, αλλά δεν σημείωσε κάποια νίκη και αποκλείστηκε και κατέλαβε την 184η θέση.

 

Οι Ελληνικές συμμετοχές αύριο

 

Αύριο θα έχουμε διπλή ελληνική εκπροσώπηση. Η Βάσω Βουγιούκα και η Δώρα Γκουντούρα θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότερες είχαν προκριθεί και πέρυσι στο ταμπλό της διοργάνωσης και είχαν βρεθεί αντιμέτωπες.

Η Γκουντούρα θα αντιμετωπίσει την Γκαβρίλοβα (Ρωσία). Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:50. Η Βουγιούκα θα αγωνιστεί απέναντι στην Ναβάρο (Ισπανία) και η αναμέτρησή θα ξεκινήσεις στις 10:50

 

Advertisements

One thought on “Κυπέλλο Ακρόπολις : Τα αποτελέσματα των Ελληνίδων αθλητριών

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s